Woonzorg – onbekommerd wonen

In Nederland vindt er momenteel vergrijzing plaats. De welwarende babyboomgeneratie is ouder geworden en heeft behoefte aan zorg. Regelmatig zoeken zij naar een combinatie van hoogstaande zorg en woongenot. Kortom, de vraag naar woonzorg groeit hard. Hierdoor is het aanbod van exclusieve zorg in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dankzij woonzorg kunt u op uw oude dag nog heerlijk onbekommerd wonen.

 

Ouderdom verbonden met zorg

Naarmate u ouder wordt, zal de hoeveelheid zorg die u nodig heeft alleen maar toenemen. Dankzij de ouderdom hebben wij mensen op een gegeven moment ondersteuning nodig. Met een oudere leeftijd gaan namelijk veel gebreken gepaard. Dit geldt voor klachten van zowel geestelijke als lichamelijke aard. Ouderdom is met andere woorden verbonden aan zorg. Iedereen die het voorrecht heeft om oud te worden, heeft vervolgens tevens het recht om dat met gratie te doen. Daar kan woonzorg bij helpen.

Door middel van woonzorg kunt u onbekommerd wonen. U bent namelijk met deze vorm van zorg nog steeds zelfstandig. Tegelijkertijd wordt u volledig ondersteund wat de zorg betreft. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken om mogelijke klachten die in de toekomst er nog bij kunnen komen. Met woonzorg heeft u een perfecte combinatie van zorg en zorgeloos wonen.

 

Woonzorg combinatie van zorg en wonen

Omdat de vraag naar een combinatie van zorg en woongenot gestaagd groeit, bestaan er tegenwoordig veel verschillende vormen van woonzorg. Al die verschillende varianten zijn in de basis hetzelfde. Het zijn woningen waar u beschermd kunt wonen, terwijl u gebruik maakt van zorg. De woonzorg is namelijk bedoeld voor de ouderen onder ons die niet meer zelfstandig kunnen wonen, maar nog niet in een verzorgingscentrum hoeven.

Er zijn momenteel een groot aantal aanbieders van woonzorg. Hierdoor is er onderling redelijk wat verschil. Zo kunt u kiezen voor een woonzorgcentrum of een woonzorgcomplex. Bij iedere vorm van woonzorg kunt u een keuze maken uit een zorg- en service arrangement. Vervolgens zal dan contractueel het wonen, de service en de nodige zorg gescheiden blijven. Woonzorg is dus met andere woorden een combinatie van zorg en wonen.

 

Andere benamingen

Regelmatig verschijnen er allerlei alternatieve benamingen voor deze vorm van zorg. Zo spreekt de een liever over ‘senior living’ en de ander geeft de voorkeur aan ‘stadsveteranen’. Uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Het gaat om een vorm van wonen waarbij u niet in een tehuis zit, maar wel de broodnodige zorg kunt ontvangen waar u recht op heeft. Laat u niet misleiden door allerlei andere benamingen.

 

Volledige ondersteuning

Als u kiest voor deze vorm van zorg, dan krijgt u volledige ondersteuning. Tegelijkertijd behoudt u ook uw zelfstandigheid. Woonzorg bestaat namelijk uit 24 uur toezicht en toegang tot zorg. Hierdoor kunt u altijd op elk moment ondersteuning ontvangen. Of dit nu gepland is of niet, dat maakt in bijvoorbeeld een woonzorgcentrum niet uit. U krijgt met andere woorden volledige ondersteuning. Zo kunt u onbekommerd wonen.

Om te garanderen dat u altijd zorg kunt ontvangen, kennen veel woonzorgcomplexen een soort kantoor. Op die manier kan het complex garanderen dat er altijd iemand voor u klaar staat. Bovendien gebeurt er een hoop achter de schermen om te bewerkstelligen dat u onbekommerd kan wonen. Zo hoeft u zich niet druk te maken. U ontvangt de zorg die u nodig heeft en u kunt onafhankelijk blijven.

 

Zelfstandig leven en zorg ontvangen

Zoals hierboven is opgemerkt, kunt u met woonzorg nog prima redelijk zelfstandig wonen. Dat is een groot voordeel dat veel ouderen aantrekt in deze manier van wonen. Doordat er een vrijblijvende mogelijkheid is tot zorg, kunt u altijd geholpen worden indien dat nodig is. Tegelijkertijd behoudt u de zelfstandigheid om te doen en te laten wat u wilt. Deze manier van wonen en zorg krijgen is namelijk niet hetzelfde als een verzorgingscentrum.

Uiteraard woont u niet geheel zelfstandig. U komt waarschijnlijk in aanmerking voor deze combinatie van zorg en wonen, omdat u die zorg ook nodig heeft. Compleet zelfstandig wonen zit er dan niet meer in voor u. De gulden middenweg in dat geval is woonzorg. Zo  behoudt u nog wel de mogelijkheid om onafhankelijk te zijn, terwijl u de nodige zorg ontvangt. Kortom, met woonzorg kan je nog wel zelfstandig leven.

 

Duidelijk overzicht dankzij Exclusieve Woonzorg

Bent u geïnteresseerd in deze manier van wonen? Dan is de volgende stap om een aanbieder van deze zorg te benaderen. Tot dusver was het erg lastig om de diverse aanbieders van woonzorg in kaart te brengen. Dankzij Exclusieve Woonzorg is dat probleem echter opgelost. Exclusieve Woonzorg vult deze leegte op door een duidelijk overzicht te geven van allerlei vormen woonzorg die beschikbaar zijn.

Wij van Exclusieve Woonzorg bieden iedereen die op zoek is naar hoogstaande zorg in een aangename omgeving een compleet overzicht. Hierdoor kunt u op uw gemak aanbieders vergelijken. Daardoor wordt de zoektocht naar een fijne woning die goede zorg en onbekommerd wonen met elkaar combineert, ineens een stuk makkelijker.