Zorghotel verwelkomt iedereen

Tegenwoordig is er steeds meer behoefte aan alternatieve zorgwoningen zoals een zorghotel. Dankzij de vergrijzing groeit het aantal ouderen in Nederland ontzettend hard. Uiteraard heeft iedereen recht op een goede zorg. De reguliere woonzorg kan echter de aanvraag niet altijd aan. De vraag naar zorg is groter dan de beschikbare plekken. Hierdoor overwegen steeds meer mensen alternatieven zoals een zorghotel. Zo’n hotel verwelkomt namelijk iedereen.

 

Zorghotel als tijdelijk verblijf

Wellicht bent u nog niet bekend met het fenomeen zorghotel. Zo’n hotel biedt patiënten een tijdelijk verblijf. Daar heeft u de zekerheid van 24 uur zorg. In een zorghotel wordt er veel waarde gehecht aan comfort en privacy voor de bezoekers. Dat wordt gecombineerd met een uitermate goede service. Waar u in een ziekenhuis duidelijk een patiënt bent, verwelkomt een zorghotel u eerder als gast.

Zo’n hotel voor de zorg biedt naast reguliere verpleging ook andere diensten aan. Zo wordt er extra aandacht besteedt aan diverse disciplines. Denk hierbij aan fysiotherapie, diëtetiek en zelfs psychologie. In een zorghotel weet u zeker dat alle vormen van zorg mogelijk zijn. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken en kunt u zich volledig focussen op het herstelproces.

 

Wanneer heeft u zorg nodig?

U komt in aanmerking voor een zorghotel als u simpel gezegd zorg nodig heeft. Bij verschillende situaties kunt u zo’n hotel overwegen. Zo kunt u een plekje reserveren voor het herstel en de revalidatie nadat u een operatie in het ziekenhuis heeft gehad. Daarnaast kunt u ook voor overbruggingszorg bij een zorghotel terecht. Dit kan goed van pas komen als u midden in een verhuizing zit.

Bovendien is het tevens mogelijk om een verblijf te boeken in een zorghotel als u de mantelzorgers tijdelijk wilt ontlasten. Zo kan iedereen even bijtrekken. Daarnaast is het ook een optie om gebruik te maken van dit soort bijzondere hotels als u op vakantie wilt. Exclusieve Woonzorg biedt u een duidelijk overzicht van de zorghotels in heel Nederland. Door middel van de zoekfunctie kunt u eenvoudig een hotel vinden die voldoet aan al uw wensen.

 

Zorghotel is een prettig alternatief

Wellicht vraagt u zich af waarom u voor een zorghotel zou kiezen. Het is een feit dat de verblijfsduur van patiënten in ziekenhuizen steeds beperkter wordt. Zodra een operatie achter de rug is, betekent dat niet altijd dat u klaar bent om naar huis te gaan. Het kan zo zijn dat u wat meer tijd nodig heeft. Uw thuissituatie kan bijvoorbeeld nog niet ingericht zijn op uw nieuwe situatie.

Als een operatie erg ingrijpend is geweest, dan kunnen trappen en drempels al erg vervelend zijn. Bovendien kan het ook zo zijn dat u de operatie mentaal nog niet geheel verwerkt heeft. Een ziekenhuis heeft niet de vrijheid om u meer tijd te geven. Daarentegen kan een zorghotel wel de benodigde steun en tijd bieden. Zo’n hotel zult u steunen en eventueel helpen bij de overgang terug naar huis.

 

Tijdelijk vervanging van mantelzorg

Daarnaast kan een zorghotel ook een uitkomst zijn als u tijdelijke vervanging van de mantelzorg zoekt. Zo’n hotel kan zorgeloos de mantelzorg voor een korte periode overnemen. Wanneer uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is of een korte vakantie heeft gepland, kan een zorghotel de taken moeiteloos overnemen. Zo kan de mantelzorger even een moment van rust nemen en weet u zeker dat u de juiste zorg krijgt.

 

Geen dure optie

Ondanks dat een zorghotel zich focust op het welzijn van de gasten, is het verblijf in zo’n hotel niet alleen voor de welgestelden onder ons. U kunt genieten van de servicegerichtheid zonder dat u de volle pond hiervoor hoeft te betalen. In veel gevallen wordt uw verblijf namelijk gedeeltelijk vergoed. Bovendien kan het zelfs zo zijn dat u niets hoeft te betalen. In sommige gevallen wordt uw verblijf in zo’n hotel volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Van harte welkom

In een zorghotel is dus iedereen van harte welkom. U wordt behandeld als een gast, niet als patiënt. U zou een zorghotel kunnen overwegen als u na een operatie moet revalideren. Zo moet u bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie de tijd nemen om te herstellen. In dat geval kunt u terecht bij zo’n zorghotel. Daar wordt u in een warme en persoonlijk omgeving ontvangen en krijgt u de benodigde zorg.

Bovendien streeft een zorghotel ernaar u zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Om die reden is het mogelijk om allerlei soorten zorg te ontvangen in het hotel. Zo kunt u zelfs fysiotherapie krijgen als u moet bijkomen van bijvoorbeeld een knieoperatie. Dankzij deze mogelijkheid om meerdere diensten te ontvangen, kan het herstel bespoedigd worden. Zo bent u binnen de kortste keren weer gezond en wel thuis.

 

De diensten van een zorghotel

Zoals hierboven vermeld verlenen zorghotels diverse diensten. Hieronder vallen de volgende vormen van zorg:

  • Peroperatieve conditieverbetering
  • Ziekenhuisvoorkomend zorg
  • Postoperatief herstel
  • Recupereren of aansterken na een operatie
  • Kortdurend herstel in een rustige omgeving

Heeft u behoefte aan een van de bovenstaande diensten? Dan kunt u uiteraard terecht in een van de zorghotels in Nederland. Bent u benieuwd naar de diverse hotels? In dat geval bent u bij Exclusieve Woonzorg aan het juiste adres.

 

Het zorghotel aanbod van Exclusieve Woonzorg

Bent u op zoek naar een zorghotel? Exclusieve Woonzorg heeft speciaal voor u een selectie gemaakt van alle zorghotels in Nederland. Hierdoor zijn alleen de beste hotels geselecteerd. Elk hotel op Exclusieve Woonzorg is secuur met zorg door ons uitgezocht. Zo weet u zeker dat u bij ons bij een betrouwbaar en goed zorghotel terecht komt.