Zorgvilla – luxe vorm van particuliere woonzorgvoorziening

In Nederland groeit het aantal ouderen enorm hard; er is sprake van vergrijzing. Hierdoor stijgt de vraag naar combinaties van degelijke zorg en wooncomfort. Dit leidt tot allerlei particuliere woonzorgvoorzieningen. Een zorgvilla is daar een goed voorbeeld van. Dit is een vrij luxe vorm van woonzorg. Bent u geïnteresseerd in een zorgvilla of een andere particuliere woonzorgvoorziening? Hier ontdekt u alles over deze variant van woonzorg.

 

Wat is zo’n zorgvilla eigenlijk?

Een zorgvilla is een bijzondere vorm van woonzorg. Regelmatig zijn deze zorgvilla’s gecreëerd door particulieren. Hierdoor valt deze vorm van woonzorg onder de particuliere woonzorgvoorzieningen. Over het algemeen is een zorgvilla een recentelijk gerenoveerd pand waar u tijdelijk of permanent kan verblijven als u zorg nodig heeft. Een zorgvilla biedt met andere woorden kleinschalige, particuliere zorg op maat aan.

Zo’n villa heeft regelmatig een erg luxe uitstraling. Dit heeft voornamelijk te maken met de locatie en het pand van zulke instanties. Een zorgvilla is vaak riant en erg stijlvol. Bovendien zijn veel van deze villa’s gevestigd op prachtige of historische locaties. De panden zelf zijn regelmatig tevens erg indrukwekkend. Al met al zorgen al deze aspecten ervoor dat een zorgvilla een luxe en degelijke uitstraling heeft.

 

Kleinschalig en persoonlijke, professionele zorg

Een zorgvilla kent aanzienlijke voordelen. Zo spreken veel ouderen vol lof over deze vorm van woonzorg vanwege de kleinschaligheid. Er zijn namelijk vrijwel altijd maar een beperkt aantal plekken in zo’n villa. Hierdoor kan het personeel veel tijd en aandacht besteden aan de bewoners en hun behoeften. Bovendien is er daardoor tevens ruimte voor het personeel om verder te groeien en hoger opgeleid te worden. Vervolgens kan het professionele zorgteam door die investering nog betere zorg te leveren.

Zoals hierboven vermeld kennen dit soort villa’s vrijwel altijd een professioneel zorgteam. Het team dat in een zorgvilla verantwoordelijk is voor de zorg moet uiteraard goed opgeleid zijn. Hierdoor beschikt zo’n zorgvilla over een gediplomeerd zorgteam. Zij passen de benodigde zorg en begeleiding af op uw persoonlijk wensen en behoeften. Dit kan enorm variëren van lichte huishoudelijke ondersteuning tot intensieve zorg. Het is geheel afhankelijk van wat voor zorg u nodig heeft.

 

Algemene zorg of speciale zorg

Er bestaat echter wel een onderscheid in de beschikbare villa’s van deze woonzorg. Zo zijn er zorgvilla’s die alleen plaatsen bieden aan dementerende ouderen. In dat geval is de zorgvilla een vorm van kleinschalig wonen. Deze vorm van wonen is speciaal ontwikkeld voor alle ouderen die kampen met dementie. Als u hier geen last van heeft, dan kunt u ook niet in aanmerking komen voor een plek in zo’n villa.

Daarnaast zijn er ook villa’s die alle zorgbehoevende ouderen verwelkomen. Hier kan met andere woorden iedereen terecht die niet meer zelfstandig kan wonen en zorg nodig heeft. Tot slot zijn er nog de zorgvilla’s waar u tijdelijk en permanent kunt verblijven. Moet u bijvoorbeeld revalideren, maar is dat niet mogelijk thuis? Dan kunt u tevens zo’n zorgvilla of zorghotel overwegen.

 

Hoe ziet zo’n zorgvilla eruit?

Wellicht bent u nieuwsgierig geworden naar zo’n zorgvilla. Hoe ziet het er bijvoorbeeld van binnen uit? In bijna alle zorgvilla’s hebben de bewoners een eigen woonruimte. Dit kan een appartement of een woonstudio zijn. Indien het nodig is kunt u ook voor een aangepaste woonruimte kiezen. Alle woonruimtes in een zorgvilla beschikken over 24 uur professionele zorg. Daarnaast is het over het algemeen mogelijk om uw eigen woonruimte persoonlijk in te richten. Zo wordt het appartement of de woonstudio gelijk een stuk huiselijker en gezelliger.

 

Diverse faciliteiten

Daarnaast kent een zorgvilla ook altijd verschillende faciliteiten. Zo beschikken diverse villa’s over een prachtige tuin waar u op warme dagen een heerlijke wandeling kunt maken. Bovendien is het ook mogelijk dat de particuliere woonzorgvoorziening beschikt over een goede chef. Hierdoor kunt u ook heerlijk genieten van de meest culinaire gerechten. Afhankelijk van de zorgvilla kunnen er nog meer faciliteiten beschikbaar zijn voor de bewoners.

 

Kosten van zo’n woonzorgvoorziening

Als u een zorgvilla overweegt, moet u ook realistisch zijn over de kosten. In zo’n zorgwoning krijgt u sowieso te maken met diverse kosten. Denk bijvoorbeeld aan woonkosten, zorgkosten en uiteraard ook servicekosten. Daar kan een aardig aanzienlijk prijskaartje aan hangen. Wat de specifieke kosten zullen zijn, is geheel afhankelijk van uw wensen en behoeften.

Bovendien komen zorgvilla’s in allerlei soorten en maten voor. Hierdoor hoeft zo’n zorgvilla niet enorm veel te kosten. U kunt het zo duur of betaalbaar maken als u zelf wenst. De kosten voor het wonen, de zorg en de service zijn uiteraard wel altijd vaste lasten. Dit zal verwerkt zijn in een bedrag dat u maandelijks dient te betalen. Voor de specifieke kosten moet u bij de desbetreffende zorgvilla zijn.

 

Compleet overzicht van aanbieders

Er zijn meer particuliere woonzorgaanbieders dan u in eerste instantie zou verwachten. Tot dusver bleek het daarom ook zeer lastig om alle aanbieders overzichtelijk in kaart te brengen. Exclusieve Woonzorg brengt daar gelukkig verandering in. Wij maken een selectie uit alle aanbieders. Hierdoor vindt u alleen de beste zorgvilla’s in ons overzicht en hoeft u geen uren te zoeken naar de beste woonzorg.